peptalk

Förr och Nu!!!

När jag var liten hade jag alltid en fundering på hur det var att ha en familj och vad pappans roll var. När jag nu tänker tillbaka på vad jag trodde eller hoppades på kan jag väl säga att den inte stämmer överens mycket, eller inte alls om man ska va noga. Vid närmare analys så var nog den tro, eller förhoppning jag hade, hämtad från en medelstor Svensk stad i mitten på det trygga och välmående 1950-talet. Mannen, dvs jag,  kommer hem från Kontoret iklädd en ljusgrå trenchcoat med en färsk dagstidning under armen och till detta en mörkgrå eller svart hatt, under detta en mellangrå kostym med vit skjorta och smal slips. Vid hemkomst välkomnar dom små och välartade barnen med en kram och tillropet, - Pappa är hemma!! , efter välkomstproceduren så tänder jag en brasa,  som naturligtvis är enkel att tända, sedan sätter jag mig i den bekväma fåtöljen med tillhörande fotpall och lägger bekvämt upp benen. Innan jag börjar läsa tidningen så tänder jag min läspipa, rak modell naturligtvis, och smuttar på kaffet som står färdigt vid det lilla bordet som är möblerat intill den bekväma fåtöljen. I köket hör jag min fru stöka omkring med en Porterstek och barnen leker lagom tyst och organiserat, det enda som hörs är min frus fråga om jag vill ha en pilsner till Portersteken……. MEN…. nu lever vi som bekant inte på 1950-talet utan 2012, och vägen hem från jobbet tas via dagis, trenchcoaten är bytt mot jeans, tröja och till det en kavaj och Converseskor, över allt detta en vinterjacka samt en svart mössa det står Rockcity på. Frun, eller sambon kommer hem sent från jobbet och jag hämtar och lämnar varje dag barnen från dagis. Efter ett par ett par svettiga minuter med gympasset “klä på barnen vinterkläder” så försöker man ta sig raskt till bilen men då går ju naturligtvis lille herr Engqvist rakt in i en snöhög och fastnar och säger pappa kom och hjälp mig, varpå jag svarar; men jag är inte klädd för det!! varpå jag naturligtvis får pölsa in med mina oknutna Converse och bli blöt ca en halvmeter upp på benen. Väl hemma börjar dom där fantastiskt dumma kommentarerna, här kommer ett axplock;
- men tvätta inte snoppen i onödan!!
- kan du inte passa på att bajsa oxå när du ändå sitter på pottan??
- om ni är snälla kan ni få en vindruva!!!!
- du får fråga mamma när hon kommer hem(kör jag med när jag inte riktigt hör vad dom säger)
- somna inte innan ni ska gå och lägga er!!!!

Det här är så långt från min tro och förhoppning om vad papparollen var när jag var liten, men jag måste säga att jag älskar att mysa med barnen på morgonen innan vi drar iväg och längtar nästan alltid till att klockan ska bli dags att hämta igen. Tänk om papparollen hade varit så här redan på 50-talet, då hade nog världen sett lite annorlunda ut idag, bättre!!

Dagens låt blir Don´t cry daddy med Elvis Presley!!

http://open.spotify.com/track/74HNmKO23MgkTGJ1lwRnQ7

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to peptalk

  1. Jessica says:

    Jag kan inte låta bli att dra på munnen när jag läser detta. Själv kan jag knappt förstå hur det gick till att JAG är en mamma!!??
    Hur gick det till??
    Och JA, det är skönt att vi inte är kvar på 50 talet – så vi får lite nytta av våra män därhemma ;)

  2. Kjelle says:

    Ja dina anekdoter är alltid roliga att läsa. Kan bara säga att de där talesättet att små barn små bekymmer och stora barn stora bekymmer stämmer, bara vänta och se. =)